utorok 31. júla 2012

Novinky júl

Tak tento mesiac len tak poskromne. Do zbierky mi pribudli len dva lačiky a to:

1. čierny mosaic effect od Avonu 3,99
2. Nothin´mousie´ bout it - minnie mouse kolekcia


sobota 28. júla 2012

čierny mosaic effect od Avonu

V poslednom čase som akosi nemala čas pridať nový článok a vlastne ani si lakovať nechty :D Chystala som totiž tortu synovcovi k jeho piatym narodeninám. A keďže išlo o moju druhú tortu, a chcela som, aby dopadla lepšie ako moja prvá,  tak som musela čerpať inšpirácie a študovať články a na nechty akosi neostával čas :) Ale torta upečená, ozdobená, odovzdaná oslávencovi a napoly aj zjedená :D

A môžeme prejsť k téme článku. Neviem vôbec prečo som doteraz neuvažovala o čiernom crackovacom laku na nechty. Tento mám požičaný od sestry a tak sa mi zapáčil, že aj ja si plánujem zaobstarať nejaký. Mám len červený myslím, že to je nejaká čínska značka a modrý ten je od Essence a pri oboch keď som ich použila som mala pocit akoby som mala lak olúpaný a už na druhý deň som ich aj dávala dole. A možno to bude len zlou kombináciou lakov, neviem.
No a keď som videla ako vyzerajú tieto dva, o ďalšom som už ani neuvažovala. Teda dovtedy, kým mi sestra nepožičala čierny crackovací od Avonu a keďže mala aj nový Snow White od Essence z limitky Snow white požičala som si aj ten a kombinácia bola na svete a podľa môjho skromného úsudku tieto dva laky proste pasujú k sebe ;) 



Aj keď tomu crackovaciemu laku by som vytkla jeho nadmiernu rýchlosť schnutia, pri mojich dvoch predchádzajúcich skúsenostiach som podobný problém nemala, tak preto neviem či je to teda bežné. Aké máte vy skúsenosti s crackovacími lakmi? vyskúšali ste aj tie od Avonu?

No a tu som pre porovnanie našla ako vyzerala moja predchádzajúca skúsenosť s modrým od Essence v kombinácii s hnedým S-he.



A pripájam aj foto môjho dielka...za ten pohľad plný prekvapenia a šťastia to stálo :)



pondelok 23. júla 2012

Glamour obláčiky

Jedna z mojich obľúbených druhov nail artu, ktorá tu dlhšie nebola. Ako podklad som dala dve vrstvy 830 salmon & garfunkel od Catrice. Naň som dala na končeky do tvaru obláčikov od Max Factor 55 angel nails. No a nakoniec som dala o niečo menší obláčik bielym french white od Maybelline.




piatok 20. júla 2012

Essence snow white limitka

Ja viem, som trochu pozadu, keďže táto limitka sa objavila asi tak pred mesiacom a vo väčšine DM drogeriek, našu nevynímajúc, je už rozchytaná. No akosi som sa nevedela odhodlať. Aj vy mávate také stavy, keď si hovoríte, že isto si nalakujem najbližšie tento lak a keď už odlakujete pôvodný a máte ísť lakovať ďalší, zrazu dostanete chuť na úplne iný ako ste si predtým sľubovali? :D Tak toto sa stalo mne. Ale teraz už nastal správny čas :)

Ako prvý vám ukážem 01 snow white krvavo červený. Ten som si požičala o sestry.Už som tu spomínala, že červených lakov nemám veľa, keďže som im akosi nevedela prísť na chuť až donedávna. No späť k laku. Ide o krásnu krvavo červenú farbu, ktorá už v prvej vrstve u mňa kryla fajn, ale dala som aj druhú, istota je istota. Výdrž je tiež veľmi dobrá, tri dni bez poškodenia. 



Druhým v poradí je 08 Dopey. Ide o bledofialovú, chvíľami som mala pocit, že slabomodrú farbu. Veľmi príjemná pastelová farba v sebe skrýva aj drobné strieborné trblietky, ktoré v hojnom počte ozdobia nechtíky.  V prvej vrstve však krytie žiadne, pri druhej je to už lepšie. Myslím, že tretia by bola už perfektná, čo som ja ale neskúšala, keďže som naň ešte dala topper a nechcela som čakať na schnutie :) 





Takže už asi viete, že tretím v poradí bude topper, konkrétne mňa zaujal len jediný a to 01 evil queen so svojimi fialovými šesťuholníkmi, alebo ak chcete tak hexagónmi. Ak máte skúsenosti s podobnými toppermi tak určite viete ako "ľahko" sa s nimi pracuje. Mne osobne to pripadalo ako chytanie rybičiek v jazere :D Ale tak trochu som s tým aj počítala, preto nijaké veľké prekvapenie. Ale ako vyzerajú tie hexagóny vo fľaštičke krásne tak presne také sú aj na nechtoch a v kombinácii s fialkovým Dopeym sú krásne. Ak sa bojíte, žeby vytŕčali z laku tak to u tohto krásavca vôbec nehrozí. Pekne ostali usadené v laku, ale ja som dala ešte top coat od Essence gel-look. No a po 3 dňoch krásneho trblietania prišlo na rad odlakovávanie. Ale moje obavy boli zbytočné, lak išiel pekne dole bez nejakej veľkej námahy. 






No a posledným kúskom, ktorý mám z tejto Snehulienkovej kolekcie je Sleepy. Je slabomodrej farby. Vo fľaštičke môžete pozorovať jemný nádych do fialkova, na nechtoch však už nie je. Po nalakovaní mi veľmi pripomínal more :) Kryl oveľa lepšie ako Dopey, na fotke mám len jednu vrstvu. 






Inak musím ešte spomenúť, že štetčeky na týchto lakoch sú iné ako na klasických lakoch, ale pracuje sa s nimi rovnako skvelo. Ak ich ešte nájdete v drogérii určite si nejaký zoberte, sú proste skvelé :)

utorok 17. júla 2012

Essence platničky v akcii :)

Odkedy som tento vzor videla na jednom blogu, odvtedy som túžila po platničke od essence s týmto vzorom :) No a návšteva Ostrihomu mi moju túžbu neočakávane splnila :) Pôvodne sme mali ísť na trhy, kúpiť nejaké darčeky pre rodinu, my sme si chceli kúpiť len magnetku na chladničku ako pamiatku. Lenže to by som nemohla byť šikovná a zabudnúť malému lyžičku k presnidávke. Takže sme hľadali obchod, kde by sme nejakú aspoň plastovú kúpili. (plán B bol ukradnúť nejakú v cukrárni čo bola po ceste :D ) A zrazu sa pred nami vynorila DM drogerka, môj chlap samozrejme pregúlil očami, lebo moje nákupy v tejto drogérke sa nezaobídu bez laku Essence alebo Catrice:D Lenže tu žiadny stojan nebol, tie lyžičky pre malého sme samozrejme kúpili. Oproti sme si išli sadnúť na lavičku, že mu teda dáme tu desiatovú presnidávku no a vtedy som zbadala predajňu Rossmann. Vedela som, že som o nej už niekde počula len som si akosi nevedela spomenúť v akej súvislosti to bolo. Až po chvíľke mi doplo, že je to drogéria s dvojstojanom Essence :D Ani priateľovo hundranie ma nemohlo odradiť a dobre som spravila, dvojstojan tam bol aj keď pekne vybrakovaný. Z ich limitky Marble Mania tam vôbec nič už neostalo, ale zato pečiatkovacie platničky a topper circus confetti sa na mňa pekne usmievali, no kto by odolal. Dokázala by som tam stáť a kochať sa a vyberať aj celé dopoludnie s popoludním, ale tak mali sme namierené na tie trhy...ktoré mimochodom neboli, lebo je také logické nespýtať sa niekoho kedy sa tie trhy vlastne konajú a len tak sa vybrať do Ostrihomu a po príchode z dovolenky si pozrieť na nete, že bývajú stredu a piatok a my sme sa tam vybrali v utorok...ale mne boli aj tak ukradnuté, keď som už mala svoje essence darčeky a viac som nepotrebovala :D

Toľko k story o platničkách a teraz ich využitie v praxi.



Ako podklad som použila french white od Maybelline a potom som na každý prst pečiatkovala farebné guličky. Na malíčku je The "it" color  OPI, ktorý ale nebol celkom dobrá voľba, je dosť vodový a nie je ho dobre vidieť. Na prstenníku je Fuschia bling bling od Sally Hansen, prostredník zdobí Jade is the new black od OPI, na ukazovák som použila Dark Plum od Maybelline no a palec má Ogre-the-top blue od OPI. Celé som to ešte zafixovala top coatom od Essence Gel-look.




sobota 14. júla 2012

Catrice - meet me at coral island

Dnes by som vám rada predstavila lak Meet me at coral island od Catrice. Kúpila som si ho z jedného prostého dôvodu. Potrebovala som nejaký, čo sa hodí k mojím plavkám a tento spĺňal všetky podmienky dokonale. 
Pri umelom svetle v DM som mala menšie pochybnosti, ale pri porovnaní doma nebolo pochýb a správnosti voľby ;)

Ale späť k laku, takže farba je koralovo oranžová s nádychom do ružova, na fotkách pôsobí podľa mňa dosť neónovo. Ale NIE toto NIEJE neónový lak :) Musím ešte vyzdvihnúť výdrž, ktorá bola skutočne aspoň pre mňa dlhá. Veď celý týždeň na dovolenke bez odlakovača a možnosti prelakovať nechty ( lebo šak nezabudla som lak doma, len sa mi už nevmestil do tašky :D ) je aj celkom neskutočná doba. No ale končeky boli na štvrtý deň mierne ošúchané, priznávam. Pre mňa je momentálne TOP LETA z mojich lakov :)







Aký je váš obľúbený lak toto leto?


utorok 10. júla 2012

catrice 230 Clay-ton, My Hero

Popravde, po tomto laku by som za normálnych okolností asi nesiahla, nekúpila by som si ho. Hnedé laky moc nenosím, mám myslím len dva. Ako som sa potom dostala k tomuto? Celkom komicky. Registrovala som sa v DM-ke do baby clubu, teda nie ja ale môjho syna som registrovala :D No a v uvítacom balíčku čuduj sa svete, na mňa okrem všelijakých vzoriek s detskými prípravkami čakal aj lak, a to nie hoc aký ale od Catrice 230 Clay-ton, My Hero. :D Samozrejme že potešilo :D

Je redšej konzistencie, mojej mame sa náramne páčil, ona má rada "skoro niajaké laky". Tak volám tie, ktoré aj keď dáte tri a viac vrstiev aj tak vám presvitajú končeky nechtov. :D 
Tento je taký len v prvej vrstve, druhá už kryje v pohode. (kedže moja mama si dáva len jednu vrstvu laku, preto sa jej tak páčil :D )Farbou mi strašne pripomína nescu s mliekom, alebo skôr tie raňajkové kávy caro, inka a pod. Obsahuje drobné zlaté odlesky, ktoré si môžete všimnúť už vo fľaštičke.



piatok 6. júla 2012

NYC Lincoln Squere Levander

Druhý lak tejto pre mňa novoobjavenej značky v mojej zbierke má názov  Lincoln Squere Lavender. Zaujala ma jeho nude farba, kedže nemám veľa takých lakov. Chcela som nejaký, čo môžem nosiť na každú príležitosť. A myslím, že som si vybrala dobre. Je krásnej ružovo-fialkovej farby.

Lakoval sa super, v druhej vrstve už bol dokonalý. Schol tiež dosť rýchlo a vydržal mi štyri dni a možno by aj dlhšie, ale chcela som už zmenu.



Na nail art som použila bielu zdobičku Juli Rosse, na malíčku môžete vidieť fuksiové trblietky, to som mala v pláne použiť, len bohužiaľ zdobička odmietla spoluprácu, uschla úplne...takže som ostala pri sólo bielej.



Aké máte skúsenosti so značkou NYC?poznáte ju? ak vlastníte nejaké laky, ste s nimi spokojné?

utorok 3. júla 2012

Fuchsia Bling Bling

Týmto príspevkom Vás oficiálne vítam na mojom novom blogu. Na starý blog sa mi nasťahovali nejakí škriatkovia a začali sa príliš starať do chodu blogu, nemohla som sa ich striasť tak som musela zbaliť svojich pár "švestiek" (teda tých mojich 60 článkov) do batvôžka a hybaj kade-ľahšie :D

No ale späť k článku.

Určite ste ich už zaregistrovali. Už nejakú tu dobu sa na nás "lakuchtivých" usmievajú z regálov v DM drogériách. Reč je o lakoch Sally Hansen. Dovtedy som o nich len čítala na zahraničných blogoch a mohla sa len kochať fotkami. Veľmi som sa potešila, keď dorazili aj do našej DM. Potom mi neostávalo už nič iné, len  rozhodnúť sa pre vhodnú farbu. Ja viem, lacná záležitosť to teda nie je, veď tie väčšie balenia stoja myslím okolo 10 a menšie 7,99. Ale nedalo mi, aby som aspoň jeden nevyskúšala. Veľmi vhod mi padlo, že práve v tom čase sa blížil deň matiek a môj chlap mi chcel niečo kúpiť ( že som teda mama nášho synčeka D: ) takže darček bol na svete. Strávila som v dm výberom asi hodinu, kým som každý jeden obzrela z blízka a nakoniec som sa rozhodla pre menšie balenie 330 Fuchsia Bling Bling. Prišla mi ako farba vhodná na leto, veď posúďte samé.



Ide o krásnu sýto ružovú farbu. No a lakovanie bolo jedna báseň. Vrchnák pekne sadne do ruky a štetec proste nemá chybu, dva ťahy a necht bol nalakovaný. Kryl dobre už v prvej vrstve, takže druhá nie je vôbec potrebná. A schnutie takisto rýchle. Jednoznačne odporúčam, aspoň jeden do zbierky. Ja som si povedala, že minimálne ešte aspoň jeden by som rada vlastnila :) už len našporiť a stráviť nejakú tú chvíľku výberom :D 

Veľmi sa mi páči kombinácia fuksiová s čiernou, takže som tentoraz oprášila moje nálepky na nechty a šupla som tam čiernu čipku.




nedeľa 1. júla 2012

Novinky Jún

1. Catrice 030 Meet me at coral island
2. Essence Fruity top coat s vôňou čerešní
3. Essence 02 circus confetti topper
4. Essence Snow White 01 Evil Queen
5. Essence Snow White 06 Sleepy
6. Essence Snow White 08 Dopey
7. Gabriella Salvete č.152
8. Gabriella Salvete Base Coat




No a aby toho nebolo málo tak som si na dovolenke ukoristila aj platničky na pečiatkovanie od Essence a  nálepky.