streda 28. marca 2012

11 day - Polka dots


Takže oficiálne otváram druhú tretinu 31 day challenge-u, a to bodkami :) Vybrala som si ako podkladový lak S-he 178. Pri výbere som automaticky siahla po tejto lososovej farbe, asi ma nejako ovplyvnil článok o trendoch  na túto sezónu ;) dala som dve vrstvy, prvá dosť presvitala. No a bodkovačom som naň nabodkovala čierne bodky Hunt me if you can od Essence z minuloročnej limitovanej Vampire´s love kolekcie. Spokojnosť maximálna a čo poviete vy?


utorok 27. marca 2012

10 day - gradient nails

Z tohto zadania som mala nočné mory...špongiovú metódu som skúšala len raz, pred Vianocami, a dopadlo to katastrofálne. No tento raz som pátrala na nete a prišla som na dôvod a ním bola špongia. Používala som totiž hubku na nanášanie make-upu, prechod medzi farbami bol nijaký, pôsobilo to celé akoby som ani hubku nepoužívala ale farby len lakom lakovala a nezaschnutý lak niekde otlačila o niečo...proste hrúza...nedávno som ale narazila na jeden tutorial, kde bola použitá klasická hubka na riad...a tak som to teda skúsila s ňou aj ja a tam ta dá dá :


Myslím, že mi to celkom vyšlo, či? ;)
Aby som nezabudla tak som použila podkladový lak 56 got a secret od essence a potom špongiou "napatlala" 36 enchanted fairy tiež od essence, no a na vrch som ešte dala trblietkový s-he 455.

Takže týmto som uzavrela prvú tretinu 31 day challenge. V druhej ma už čakajú pre mňa zložitejšie zadania, tak som zvedavá ako ich zvládnem :)

nedeľa 25. marca 2012

Trendy nechtového dizajnu JAR/LETO 2012

Včera som pri surfovaní na nete natrafila na zaujímavý článok ohľadom trendov od nechtových dizajnérov pre jar/leto 2012. Nedá mi nepodeliť sa s vami :)
Nebudem tu prekladať komplet celý článok od slova do slova, popravde nechce sa mi :D 
Takže, čo by ste mali vyskúšať, respektíve si zaobstarať pre trendové nechtíky ?
Na výber máte z troch možností. Mňa osobne najviac oslovila tretia, ktorú určite plánujem vyskúšať :) Ale pekne po poriadku

  • výrazná  Kleopatra 
Už z názvu vyplýva, že tento dizajn bude mať niečo spoločné s Egyptom. Konkrétne z egyptskej mytológie sa rozpŕchnu po nechtoch hieroglyfy, pyramídy a tzv. "vševidiace oko". Podstata spočíva v tom, že čo necht, to iný nalakovaný motív. Dôležité sú tiež farby, na výber sú koralová, kráľovská modrá a trblietavá zlatá. 
Tak som sa nechala inšpirovať trošku:




Pužité laky: 
- podkladový Miss sporty
- koralový S-he 178
- modrý S-he 399
- zlatý Essence 32 Gold rush
- biele, čierne a zlaté zdobítko Juli Rosse
- top coat gel-look Essence

"Nechty sa musia lesknúť, akoby ženy kráčali vo svetlách reflektorov" znie odkaz od nechtových dizajnérov :) Takže pevné nervy pri odlakuvávaní glitrov :D

  • gýčové nechty
Pojem "gýčový" je v tomto prípade podľa mňa dosť relatívny, lebo niektoré z nás ( teda ja sa k tomu priznávam dobrovoľne, aj keď už mám nejakých tých pár rokov po dvadsiate a sama som už mama jedného takého 10 mesačného vymyselníka :)  ) v sebe dieťa jednoducho nezaprieme a postavičky typu Hello Kitty, Malá morská víla a podobné sa na našich nechtoch objavujú dosť často. Aj keď ja som skôr za Tweetyho a Sponge Boba. ( ako sa ja teším, keď ich budem môcť pozerať s mojím drobcom a nikomu sa to nebude zdať čudné :D )
Tak práve nám nahráva tento trend, ktorý je  inšpirovaný rozprávkami z detstva, plyšovými medvedíkmi či retro kreslenými postavičkami. Už som aj pátrala a objavila som úžasné samolepky alebo aj vodolepky, či nálepky (aj TU sú nejaké) na nechty, z ktorých si plánujem objednať v dohľadnej dobe hlavne toho tweetyho :) No a ako podkladová farba sa odporúčajú laky v pastelových farbách, napr. laky z novej limitovanej kolekcie fruity od Essence, ktorá sa má v predajniach objaviť už čoskoro. 

  • funky fall nechty

Tento nail art ma chytil za srdce, veľmi sa mi páči. Nechty natrieme slivkovým lakom, napr. Maybelline 52 Dark Plum a naň špáradlom alebo tenkým štetcom zmiešame do tvaru víra ( tornáda? ) farby neónovú oranžovú, výraznú žltú a modrú. Strašne mi to pripomína oči hada z rozprávky Kniha džunglí, keď chcel zjesť Mauglího :D ako sa mu tam točili farby v očiach.

Geometrické tvary na nechtoch, šachovnica, či  farebné kockované vzory patria tak isto medzi horúce trendy.

Tak čo, vybrali ste si? Ktorý štýl sa vám páči najviac a ste rozhodnuté ho vyskúšať??  


sobota 24. marca 2012

9 day - rainbow nails

Tááákže máme tu dúhové nechty. Konečne niečo farebné :) Už dávnejšie som nemala francúzsku manikúru, takže som to využila pre toto dnešné zadanie. Použila som podkladový lak miss sporty, tej istej značky lak na francúzsku manikúru Et Voilá French Manicure!, biely lak Maybelline 51 french white a zdobítka silno ružové, slabo ružové, zlato žlté a  modré. Celé som to ešte pretrela top coatom gel-look od ESSENCE.
 Ako obláčik a pod ním farebná dúha :)

a s dúhovým prsteňom :)

utorok 20. marca 2012

8 Day - Metallic nails

Dnes som mala viacej času, takže odškrtám ďalšie, v poradí už 8 zadanie z môjho 31 day challenge - u a to konkrétne metalické nechty. Obtiažnosť minimálna, použila som šedý lak S-he č. 335. S lakmi tejto značky sa fajn pracuje, aj keď neviem prečo výdrž aspoň u mňa je max. 2 dni. A nech sa páči výsledok dnešnej činnosti:


pondelok 19. marca 2012

7 Day - Black and White Nails

Nech sa páči tu je ďalšie zadanie z 31 day challenge, do ktorého som sa pustila. Konkrétne je už 7 v poradí a podľa zoznamu, ktorý nájdete TU. Na radu sa dostala kombinácia bielej a čiernej. Keďže som sa nevedela rozhodnúť, ktorej farbe doprajem to šťastie, že bude väčšinovej prevahe, dala som pol na pol. Konkrétne som použila biely 470 Snow Mation! od Catrice, kryje fantasticky. Pretrela som ho Matt Top coatom od ESSENCE aj keď na foto to dobre nie je vidno fakt tam je :D No a čierny 05 Hunt me if you can od ESSENCE z minuloročnej limitky Vampire´s love. Tu je výsledok:


sobota 17. marca 2012

6 Day - Violet Nails

Tak na toto zadanie z  31 Day Challenge som sa fakt tešila. Fialová patrí medzi moje najobľúbenejšie farby, nielen čo sa oblečenia týka ale samozrejme aj lakov na nechty. Odtieňov tejto farby mám niekoľko, rôznych značiek. Nakoniec som sa rozhodla použiť Essence 42 dress for a moment, kúpila som si ho v jarných výpredajoch v Dm a ešte nemal veľa príležitostí ma ohúriť. Druhým je Bell Magic Collection č.2., ten mám už dávnejšie od mami. Pomocníkmi boli podkladový lak od Miss sporty a top coat od S-he.

 A konečné dielko je tu:

Tento nechtový dizajn som našla na jednom blogu a tak ma oslovil, že ho používam dosť často v rôznych farebných kombináciách, hlavne keď sa mi nechce vymýšľať nič nové :D Náročnosť je minimálna, stačí trochu trpezlivosti, pevnú ruku a neotierať moc štetec laku, aby sa vytvorili pekné oblúčiky. 
Ako sa vám páči moje dnešné dielko??

štvrtok 15. marca 2012

5 Day - Blue nails

Tak a máme tu piaty deň môjho 31 day challenge. Na modré nechty som sa rozhodla použiť Essence Hard to resist 76 a aby to nebolo také jednotvárne, trochu som experimentovala s nail artom, aj keď nie je to bohvie čo, ale mali to byť kvetinky :D použila som zdobiaci lak Juli Rosse č. 10. a navrch som použila top coat od S-he.

a výsledok je tu:

pondelok 12. marca 2012

4 Day - Green nails

Ešte stále s rovnakým nasadením pokračujem v zadaniach 31 day challenge. Prvé tri zadania mám úspešne za sebou takže hurá na to ďalšie, štvrté. Pre dnešok zelené nechty. Vybrala som si lak krásnej neónovej farby pre mnohé neznámej značky MODA č. 194. Kúpila som ho u nás v obyčajnej drogérii, škeril sa na mňa z výpredajového košíka. Nevydrží síce bohviečo, typujem že už zajtra ho budem musieť odlakovať, ak sa nerozhodne ma sám opustiť :) Na druhej strane je touto svojou malou vadou vhodný práve na túto moju zábavku, do ktorej som sa pustila. Takže výsledok mojej snahy je tu:


Priznávam, s nechtami som musela ísť dosť nakrátko. Mala som báječný nápad odložiť už rukavice a výsledok sa dostavil takmer okamžite...

sobota 10. marca 2012

3 Day - Yellow nails

Druhý deň za nami, hurá na tretí. V tomto zamračenom studenom počasí mi dobre padne, že aspoň z nechtov sa na mňa bude usmievať teplá slniečková farba. Použila som žltý lak značky S-he 393 a od Essence Make it golden (67) a top coat od S-he.


Pôvodný plán bol, že na žltý lak nalepím hviezdičky. Avšak lak je vodovej konzistencie a dobre nekryl ani v druhej vrstve, pripájam foto

Tak som  nakoniec použila zlaté trblietky ktoré obsahuje Make it golden od Essence.
čo poviete na výsledok? ja som celkom spokojná. 



štvrtok 8. marca 2012

2 Day - Orange nails

Od červených nechtíkov(tu) prechádzame na oranžové. Vybrala som si oranžový lak od Avonu, mám ho už stráááášne dlho, takže presný názov odtieňu už bohužiaľ neviem.  Obsahuje drobučké trblietky. Chcela som to niečím ozvláštniť a keďže som si nedávno zadovážila Stempy set od Essence, musela som vyskúšať J aj s lakom na pečiatkovanie stamp me! silver. 



A samotný výsledok dopadol takto:


OPI Holland Collection

Myslím, že značku OPI nemusím veľmi predstavovať. Laky tejto americkej značky, z ktorých aspoň jeden  vlastní hádam každá laková maniačka, prípadne po nich aspoň túži, podobne ako ja, sa radia medzi najkvalitnejšie.
Kým doteraz sme mohli slintať nad novou Holland kolekciou len na zahraničných stránkach, už sú dostupné aj na slovenskej oficiálnej stránke OPI. Myslím, že odtiene sú naozaj nádherné. Cena za kus vyjde11,60 €. 



utorok 6. marca 2012

1 Day - Red nails



Pustila som sa teda do 31 Day Challenge. Dnes Red nails. 
Červené nechty popravde často nenosím, takže o to jednoduchší bol výber. V mojej zbierke sa nachádza len jeden lak, konkrétne značky S-he 121/190. Kupovala som ho minulú jeseň, kedy som lakovala sestre nechty na stužkovú. Teraz som mala aspoň príležitosť ho prevetrať Ja myslím že sa oplatilo. Kryl už v prvej vrstve fajn, takže druhú som nedávala, aj keď špičky mi kde-tu vidno. Aby som červenú trochu ozvláštnila vybodkovala som kvetinku na čo som použila Maybelline 51 French White a do stredu som prilepila strieborný kamienok. Celé som to pretrela top coatom od S-he. 



Nejako sa začať musí... 31 day challenge



Takže veľmi sa teším, že som sa konečne odhodlala a založila som si svoj vlastný blog. Inšpirovala som sa výzvou 31 day challenge, na ktorú som narazila na viacerých blogoch nechtových maniačok a po dlhšom rozmýšľaní som sa rozhodla  ju chcela vyskúšať aj ja. Podmienka je každý deň inak nalakované nechty podľa zoznamu uvedeného nižšie.

Keďže ale nemám toľko času, aby som si každý deň lakovala nechty, aj keď by som rada J , posnažím sa aspoň dva krát do týždňa.  A môj prvý počin predstavím  už dnes. 
Tak čo, kto ide do toho? J